Maandag vond de BBQ Battle plaats bij de vestiging van Makro. Vijf klanten van deze vestiging streden om de titel Baas BBQ Makro Nijmegen. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Tino van den Berg, senior specialist Cooking & Dining riep Sjoerd Janssen unaniem uit tot winnaar.

Vanmiddag was de Makro vestiging geheel en al gehuld in BBQ-sferen. Vijf ondernemers van de vestiging waren verkozen om mee te dingen om de titel Baas BBQ Nijmegen. Alle noodzakelijke accessoires stonden opgesteld op het wedstrijdterrein. De deelnemers kregen een zogenaamde Mystery-box aangereikt waarin geheimgehouden ingrediënten zaten die moesten worden bereid.

Al snel na het startschot dwarrelde de rook boven de barbecues en konden het vlees en de vis op de gril. Behalve juryleden die kritisch toezagen op de bereiding, keken ook geïnteresseerde klanten mee. Zowel juryleden als klanten konden het resultaat direct proeven en beoordelen.

Winnaar Sjoerd Jansen mag zich een jaar lang Baas BBQ Makro Nijmegen) noemen. Juryvoorzitter Tino van den Berg  roemde de winnaar om de verrassende smaak. Sjoerd Janssen ontving een Makro cheque ter waarde van euro 150. Daarnaast neemt hij 10 juni in Vianen deel aan de landelijke finale die wordt geleid door juryvoorzitter top-kok Jeroen Robberegt.