NEC heeft de finale van de Jupiler Play-Offs bereikt. Na de 1-3 uitzege donderdag in Emmen volstond een doelpunt van Kevin Mayi in een goed gevuld Goffertstadion om een tweeluik tegen NAC Breda om een plekje in de Eredivisie af te dwingen: 1-0.

In Drenthe was voornamelijk in de tweede helft duidelijk geworden dat NEC kwalitatief beter was dan FC Emmen en ook in de beginfase in Nijmegen was het de Eredivisionist die het initiatief nam. Al na vijf minuten produceerde NEC een prima aanval, die uiteindelijk door Kevin Mayi over het doel van Telgenkamp geknikt werd. Collega-aanvallers Jay-Roy Grot en Arnaut Groeneveld lieten zich ook niet onbetuigd met enkele gevaarlijke schoten, maar nog zonder succes. Geklungel van Emmen-doelman Telgenkamp werd andermaal niet afgestraft door NEC, waardoor de gasten in de wedstrijd bleven en daarna via Kallon en Peters zelfs wat kleine kansjes kregen. Net op het moment dat FC Emmen wat meer te vertellen had sloegen de Nijmegenaren toe. Gregor Breinburg veroverde de bal op het middenveld en bereikte met een schitterende diepe bal Mayi, die Telgenkamp in de verre hoek klopte en voor 0-1 zorgde. Dat betekende niet dat NEC het daarna rustiger aan ging doen. Dumic wist de bal na een hoekschop net niet binnen te frommelen en ook Groeneveld kon na een voorzet van Breinburg het beslissende zetje niet geven. Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch nog even goed weg.

Klok kwam oog in oog met Delle te staan, maar het rollertje van de middenvelder bracht de Franse keeper niet in gevaar. Ook na de pauze was NEC de bovenliggende partij en zorgden Groeneveld, Mayi en Grot voor het nodige gevaar. Met de beste wil probeerde FC Emmen daar wat tegenover te zetten, maar eigenlijk kwamen de gasten er niet echt meer aan te pas. Behoudens een slap schot van Bannink werd de Nijmeegse defensie niet in verlegenheid gebracht door de Drentse aanvallers. Emmen-doelman Telgenkamp moest wel handelend optreden toen Groeneveld na zeventig minuten voetballen voor hem opdook, maar dat deed hij bekwaam. Daarna gebeurde er weinig meer in de Goffert. NEC deed rustig aan om zo de krachten te sparen voor de wedstrijd tegen NAC van aanstaande donderdag en FC Emmen leek zich al bij een kansloze missie te hebben neergelegd.

De weinige mogelijkheden die nog gecreëerd werden ontstonden uit counters van de ploeg van Ron de Groot, met invallers Ferdi Kadioglu en Jordan Larsson die de marge net niet wisten te verdubbelen. Ook de gasten lieten weinig meer zien, waardoor NEC de wedstrijd eenvoudig kon uitspelen en uiteindelijk een probleemloze middag beleefde. Door de simpele zege speelt NEC volgende week donderdag eerst in Breda tegen NAC, waarna volgende week zondag in de return in de Goffert het eredivisieschap verlengd moet gaan worden.

(C) Verslag: NEC Nijmegen