Klassiek goes Underground strijkt weer neer in parkeergarage Kelfkensbos

Na de succesvolle try-out in 2016 kon een bisnummer niet uitblijven en daarom duiken ze ook dit jaar weer parkeergarage Kelfkensbos in voor een prachtig klassiek muziekprogramma. Van zaterdag 15 juli t/m maandag 17 juli kunnen bezoekers tussen 20.00 uur en 21.30 uur genieten van de klassieke klanken van het Symfonieorkest Nijmegen, het Noviomagum Wind Orchestra en het Nijmeegs Mannenkoor.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 15 juli – Het Symfonieorkest Nijmegen

Het Symfonieorkest Nijmegen bestaat al bijna 67 jaar! Maar ze zijn zeker niet oud, en ze spelen de grote symfonieën van componisten als Beethoven, Brahms en Sjostakowitsj. Het orkest bestaat uit meer dan zestig muzikanten. Het zijn stuk voor stuk goeie amateurs, aangevuld met een aantal professionals, en ze komen uit in alle leeftijdscategorieën. Tijdens Klassiek goes Underground staat het orkest onder leiding van gastdirigent Sander Teepen. Na zijn studie hobo en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg heeft hij in de afgelopen jaren al diverse prijzen gewonnen bij internationale dirigentenwedstrijden.

In 2017 maakte hij als dirigent zijn succesvolle debuut bij Het Residentie Orkest, het Metropole Orkest en Het Gelders Orkest. Speciaal voor dit concert hebben zij een bijzonder Amerikaans programma samengesteld met onder andere delen uit de West Side Story van Bernstein en de orkestversie van Gershwins opera Porgy and Bess. Daarnaast wordt het concert geopend door twee jonge en zeer talentvolle zusjes, Sarah en Merle van der Lijke (10 en 12 jaar), respectievelijk op fluit en harp. Zij zullen soleren in een gevarieerd programma vol lichte klassieke muziek.

Zondag 16 juli – Noviomagum Wind Orchestra (NMWO)

Het Noviomagum Wind Orchestra is een symfonisch blaasorkest van zo’n 40 amateurmusici uit Nijmegen en staat onder leiding van artistiek leider en dirigent Lex Bergink. Het repertoire bestaat uit originele composities voor harmonieorkest en transcripties van klassieke werken. Drie keer per jaar geeft NMWO een concertserie, vaak rond een bijzonder thema. Tijdens de tweede editie van Klassiek goes Underground brengt het NMWO een concert dat geheel in het teken staat van misschien wel de beroemdste Engelse toneelschrijver, dichter en acteur: William Shakespeare. Veel componisten hebben door de eeuwen heen muziek gecomponeerd op Romeo en Julia of Othello of Julius Caesar. Het NMWO brengt dit concert een verzameling werken van hedendaagse, moderne componisten, zoals Nigel Hess, Phillip Sparke, Leonard Bernstein en Oliver Waespi. Meesterverteller Godfried Beumers introduceert alle stukken in speciaal voor dit concert door hem geschreven teksten. Betovering verzekerd!

Maandag 17 juli – Nijmeegs Mannenkoor

De Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor is opgericht in 1859 en van vele markten thuis. De negentig zangers, onder leiding van de professionele dirigent Dion Ritten, beperken zich niet alleen tot traditionele mannenkoormuziek. Ook hedendaagse muziek uit de jaren zestig staat op het uitgebreide repertoire. Het koor werkt graag samen met solisten van formaat. Nardi Thonen en Amber Thevis, twee talenten van het ArtEZ conservatorium uit Enschede, brengen delen uit bekende operettes ten gehore. Het koor, met stevige wortels in de Nijmeegse culturele samenleving, concerteert jaarlijks in binnen- en buitenland.

Kaartverkoop

Wilt u het meemaken? Er geldt een maximaal aantal bezoekers, dus wees er snel bij, want op = op. Vanaf woensdag 10 mei, 10 uur kunt u een ticket reserveren via vierdaagsefeesten.nl. Klassiek Goes Underground is vrij toegankelijk, maar omdat het aantal plaatsen beperkt is heeft u wel een weliswaar gratis ticket nodig! In verband met het beperkte plaatsen verstrekken ze maximaal 2 tickets per persoon.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.