Het ultieme lentegevoel; je beleeft het in de binnenstad van Nijmegen. Het centrum staat ook dit voorjaar namelijk bol van spraakmakende festiviteiten, culinaire feestjes en speciale events waar je bij wil zijn. Profwielrenners flitsen voorbij tijdens het nieuwe wielerspektakel Rush Hour. De Dag van het Levenslied wordt weer een heerlijk meezingfestijn. En tijdens het spectaculaire Splash your city glijd je met een gigantische waterglijbaan van de Veerpoortrappen af. Aanbid de lentezon, geniet van de gezellige terrasjes en al het bruisende vertier. Oftewel: kom naar het centrum van Nijmegen!

Voorjaarsactiviteiten

De gehele voorjaarsperiode is het al genieten geblazen in hartje Nijmegen. Het Bevrijdingsfestival is net achter de rug. Het daarop volgende en al eerder genoemde evenement Rush Hour vindt plaats op vrijdag 12 mei. Hetzelfde weekend is het culinair genieten bij Rrrollend Nijmegen van 12 t/m 14 mei aan de Waalkade, en op Moederdag 14 mei wordt voor de vijfendertigste keer de Dag van het Levenslied gehouden. In het weekend van 20 en 21 mei vindt de Nacht van de Fooi en ook de grootste ladiesrun van Nederland “De Marikenloop” wederom plaats.

En dat is nog niet alles: dit jaar is Splash your city terug in het centrum van Nijmegen met een compleet nieuwe, nog steilere en langere waterglijbaan dan vorig jaar. De organisatie verwacht daarmee kortere wachttijden en hogere snelheden te bereiken. Vanaf donderdag 25 t/m zondag 28 mei worden de Veerpoorttrappen getransformeerd tot steilste pop-up waterslide van Nederland. Natuurlijk is er gedurende het voorjaar nog veel meer te doen in de Nijmeegse binnenstad. Een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op centrumnijmegen.nl.

Koopzondag en feestdagen

In het centrum van Nijmegen zijn de meeste winkels iedere zondag geopend. Ook op Tweede Pinksterdag kan er naar hartenlust worden geshopt. Kijk voor specifieke openingstijden op de website centrumnijmegen.nl.