Maandagavond hield de politie een 17-jarige verdachte uit de gemeente Lochem aan op verdenking van het plegen van een straatroof en een poging daartoe eerder op de dag in Groesbeek.

Rond 13.50 uur werd op de Biesseltsebaan een 16-jarig meisje door een jongeman van haar fiets getrokken, vervolgens is haar portemonnee afgepakt. Na de melding is een Burgernetbericht verstuurd en van het slachtoffer werd aangifte opgenomen.

Later die middag probeerde, vermoedelijk dezelfde man, een 60-jarige vrouw die over de Maldensebaan liep te beroven van haar tas. De vrouw gilde en hield de tas vast, waarop de man uiteindelijk losliet en wegrende in de richting van Nijmegen.

Naar aanleiding van de Burgernetactie meldde zich een getuige bij de politie die aansloeg op het verstrekte signalement. Het leidde in de loop van maandagavond tot de aanhouding van de verdachte in Nijmegen. De zaak is in onderzoek.