Op zaterdag 23 september 2017 vindt de zevende editie plaats van de Nijmeegse Kunstnacht. Op 21 culturele locaties, verspreid over het centrum en het Honigcomplex van Nijmegen, is er een speciaal programma te zien.

Het festival breidt uit met bovenlokale samenwerkingen als dansfestival en productiehuis Moving Futures/De Nieuwe Oost. Aan deze zevende editie nemen 42 partijen deel en de verwachting is dat er ruim 3.500 bezoekers naar de Kunstnacht komen. De zevende editie biedt een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, interactieve installaties, multimedia en dans op diverse culturele locaties in Nijmegen.

De locaties hebben een doorlopend programma van 20:00 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen en op zoek gaan naar veelzijdige kunstbelevingen.

Groei met bovenlokale samenwerkingen

Met meer dan veertig deelnemende culturele partijen en een uitbreiding in bovenlokale samenwerkingen neemt het festival een unieke plaats in de regio in en is Nijmegen het podium voor deze cross-overs. De Kunstnacht verbindt de verschillende instellingen en legt een basis voor een klimaat waarin nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. Zo werkt dansfestival Moving Futures van onder andere productiehuis de Nieuwe Oost samen met kunstenaarsinitiatief EXPOPLU en is ArtEZ Product Design gekoppeld aan Galerie Marzee.

Ook de afdeling Muziektheater van ArtEZ is deelnemer aan het programma. Festival Down The Rabbit Hole doet deze editie voor de tweede keer mee en is als programmeur gekoppeld aan poppodium Doornroosje.

Opening

De Kunstnacht wordt om 19:30 uur geopend. De locatie wordt bekend gemaakt via www.nijmeegsekunstnacht.nl en social media.

Nachtfeest

De Kunstnacht sluit vanaf 00:00 uur spetterend af met een Nachtfeest in Concertgebouw De Vereeniging. De grote concertzaal en de foyer worden omgetoverd tot een dansparadijs met dj’s, performances en live-acts.

Start kaartverkoop

Op 15 juni start de kaartverkoop via www.nijmeegsekunstnacht.nl. Een Vroege Vogel Passe-Partout kost €10 en een combi-ticket (incl. Nachtfeest) kost €15.