Voor kinderen die altijd al wilden leren vliegen, of aan een flatgebouw hangen zoals in de films, zijn er in de Bibliotheek Gelderland Zuid binnenkort wel heel bijzondere workshops. 

In de workshop short movie ‘Filmvliegen in de bieb’ van Tiki Koko Digilab ga je samen ontdekken hoe films tot stand komen. Groepjes van maximaal 4 kinderen (7-12 jaar) kiezen een filmgenre, schrijven een bijpassend kort verhaal en repeteren de scènes. Verkleed en wel nemen de kinderen hun rol aan en dan starten de opnames. Na het filmen met de tablet ga je zelf aan de slag met het knippen en plakken tot een mooi resultaat: een zelf gemonteerde film!

De Bibliotheek wil persoonlijke ontwikkeling stimuleren. De ontwikkeling van 21e eeuwse vaardigheden zijn daarin een belangrijk onderdeel. Mede daarom kun je in Bibliotheek Gelderland Zuid op diverse momenten kennismaken met programmeren, 3D printen en de Nao-robots Robin en Bibi. De samenwerking met Tiki Koko Digilab op het gebied van short movie is hierin een mooie aanvulling.

Met de workshop maakt Tiki Koko Digilab een tour door verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Na de eerste workshop in Beuningen wordt de workshop ingevlogen in Heteren, Huissen, Malden, Gendt, Bemmel en Nijmegen (in de Bibliotheek Zwanenveld). Kijk voor meer informatie en de data van deze en andere jeugdactiviteiten in de bieb op obgz.nl/agenda-jeugd.

Activiteit: Filmvliegen in de bieb
Locatie: de Bibliotheek Zwanenveld, Nijmegen
Datum: 19 april of 26 april
Tijd: 14.00-16.00 uur
Prijs: € 2,50
Website: www.obgz.nl/agenda-jeugd