Maandag 10 april zijn drie wijkbeheerders van woningcorporatie Portaal officieel verhuisd van de Willemsweg 87 naar de Willemsweg 209.

Daar zijn zij ingetrokken in een historische bakkerswinkel uit 1925, één van de oudste panden in het Willemskwartier. Het pand wordt voortaan gebruikt voor gesprekken met huurders en is de dagelijkse werkplek van de beheerders.

Gelatinepudding met slagroom

Op het pleintje aan de Willemsweg 209 zat, sinds de bouw in 1925, de winkel en bakkerij Eureka van de familie Beckhoven. Eén van hun specialiteiten was het maken van gelatinepudding met slagroom. De bijbehorende grote meelzolder was na de Tweede Wereldoorlog in gebruik als ruimte voor bijeenkomsten en feestjes. De familie Beckhoven stopte in de jaren ’60 met de bakkerij. Daarna waren er in korte tijd nog enkele andere bakkerswinkels op dit adres te vinden.

In de afgelopen jaren verhuurde Portaal de winkel en aanpalende ruimtes als maatschappelijk vastgoed. Er is nu gekozen om het vastgoed te splitsen, zodat de bovenliggende ruimte als één woning verhuurd kan worden en de bakkerswinkel ingezet wordt als wijkkantoor voor de beheerders leefomgeving van Portaal in het Willemskwartier, de Rozenbuurt, Wolfskuil, Nijmegen-Oost, -Centrum en de Benedenstad.

Historie zichtbaar houden

Ruud Maassen, adviseur leefomgeving bij Portaal in Nijmegen: “Ik ben blij dat we voortaan vanaf deze plek de wijken in het hart van Nijmegen kunnen bedienen. We zijn hier goed zichtbaar en zitten nu tegenover voorzieningenhart ’t Hert.” Portaal heeft ervoor gekozen om enkele oude elementen van de bakkerswinkel te behouden. Zo is de oude kast achter de inmiddels verdwenen toonbank blijven staan en zal Portaal de karakteristieke vitrine blijven gebruiken. “Belangrijke wortels van Portaal liggen in het Willemskwartier, wij vinden het belangrijk dat die historie zichtbaar blijft. Zeker nu het Willemskwartier dit jaar haar 100-jarig bestaan viert.”

Maandag tot en met donderdag

In het nieuwe wijkkantoor nemen drie beheerders leefomgeving hun intrek: Aloys Peters, Jan Gerrits en Frank van Gemert, bekende gezichten voor veel huurders. Zij werken van maandag tot en met donderdag vanuit het wijkkantoor aan de Willemsweg 209. Regelmatig maken zij een ronde door de wijken, of voeren zij gesprekken bij huurders thuis. Op die momenten kunt u een bericht achterlaten via www.portaal.nl of via 0800 – 767 82 25 (met mobiele telefoon: 0318 – 89 89 89).