In Nijmegen werd tijdens Koningsdag even na 13.00 uur een 52-jarige man uit die stad aangehouden, nadat hij meerdere malen medewerkers van het Regionale Servicecentrum van de politie had gebeld en beledigd. Ook verbaal geweld tegen medewerkers met een publieke functie wordt niet getolereerd. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Eerder die dag werd rond 10.45 uur, eveneens in Nijmegen, een conducteur van de NS door een man mishandeld. De man had vermoedelijk geen kaartje. Toen de conducteur hem om zijn kaartje vroeg deed hij eerst of hij deze aan het zoeken was. Op het moment dat de trein stopte bij station Heyendaal wilde de man uitstappen. De conducteur wilde dit voorkomen, maar werd door de man geslagen en omver geduwd. De man ging er daarna vandoor. In de omgeving van het station is door de politie naar de man uitgekeken, maar hij werd niet meer aangetroffen.