Op zaterdag 27 mei is het weer Blues wat de klok slaat in Zyfflich. Met ditmaal veel Blues vertier uit de lage landen. Online waren kaarten voor het festival al te koop. Maar vanaf 1 april kan de Blues fan weer terecht bij de bekende voorverkoopadressen in Nederland en Duitsland. 

Ook bij de 14e editie van Blues in Zyfflich zijn de vertrouwde ingrediënten weer aanwezig: fantastische muziek, de ‘gemütliche’ aankleding met kleedjes, bloemetjes en knabbels én natuurlijk een enthousiast publiek. Na de dampende editie van vorig jaar met vele nationale en internationale namen is dit jaar ruim baan gemaakt voor jong talent uit de lage landen.

Headliners zijn The Dynamite Blues Band met hun dampende garageblues en Detonics, die met hun West Coast blues winnaar werden van the Dutch Blues Challenge 2016. Verder de fantastische BB King tribute band Talkin’ Blues en de Nijmeegse dames van Bootleg Betty met hun aanstekelijke mix van Rockabilly en countryblues. Aangevuld met de nieuwe blues-trots van België Guy Verlinde & the Houserockers en 70’s Tush met hun jaren zeventig Bluesrock geïnspireerd op onder andere Rory Gallagher, Led Zeppelin en Humble Pie.

Woodstock in Zyfflich (26 mei)

Zoals al jaren gebruikelijk wordt Blues in Zyfflich voorafgegaan door Woodstock in Zyfflich. Dit jaar met Tributes aan onder andere David Bowie, Crosby Stills, Nash & Young, Janis Joplin. Bijzondere aandacht verdienen de Reservoir Dogs Band, die het repertoire van de Quentin Tarantino Soundtracks swingend tot leven brengt én The Feel of Free, een tribute aan de band Free (bekend van ‘All right now’). Zanger is voormalig Idols finalst Harm Jacobs, de Paul Rodgers van Nijmegen.

Special guest deze avond is Prodigal Son Erwin Nyhoff, bij velen bekend door zijn zinderende versie van Bruce Springsteens ‘The River’ bij the Voice of Holland. Hij zal een aantal Bruce Springsteen klassiekers spelen, aangevuld met sixties & seventies repertoire.

Woodstock in Zyfflich (26 mei 2017):

Zaal open: 19.00 Aanvang: 19.30
Voorverkoop en avondkassa € 22,-
Via internet Combiticket Woodstock en Blues: € 40,-

Meer info op www.festivalinzyfflich.de.