In heel Nederland zouden ouderen gratis met het stads- en streekvervoer moeten kunnen reizen. Dat is een van de plannen van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen. Sinds de SP als grootste partij weer in het stadsbestuur zit kunnen Nijmeegse ouderen kunnen al gratis met de bus. En dat is een succes. Tijd om de gratis bus voor 65-plus in heel Nederland in te voeren.

SP-raadslid Matthias van Hunnik: ,,Met de gratis bus voor 65-plus zijn ouderen mobieler, en onderhouden zij makkelijker sociale contacten. Het is ook groen doordat zij de auto vaker kunnen laten staan. En het is goed voor de lokale economie doordat ouderen de bus pakken naar bijvoorbeeld de stad of winkelcentrum Dukenburg voor een boodschap of een kopje koffie.”

Het voorstel om de Gratis Bus voor 65+ in het hele land in te voeren is door de Nijmeegse SP-afdeling ingediend op het SP-congres en kon daar rekenen op steun van de leden. Van Hunnik: ,,Heel veel ouderen in Nijmegen zijn hartstikke blij met de gratis bus. Dat zien we in de toename van het aantal mensen dat gebruik maakt van de bus, afgelopen jaar met wel 25 procent. We horen van 65-plussen uit de regio dat ze wel jaloers zijn op Nijmegen. En we gunnen natuurlijk ook de ouderen in bijvoorbeeld Arnhem en de rest van het land deze mooie regeling!”