Op 1 april presenteert De Raad Van Toezicht hun debuutalbum bij JINJAZZ in Brebl: De officiële releaseparty! De Raad van Toezicht beleefde in 2016 zijn doorbraak en was te zien band op de belangrijke Nederlandse Jazzfestivals waaronder Jazz In Duketown, Music Meeting, Jazz internationale Rotterdam en North Sea Jazz. 

Op deze festivals was men standaard overweldigd door de enorme energie, enthousiasme en de klasse van De Raad van Toezicht. Nu is het zover: De Raad heeft hun eerste album opgenomen in de befaamde Wisseloord studio’s.  De officiele release van het album is op 1 april in Brebl. De Raad van Toezicht  is een 12-koppig powerhouse! Een speelse maar supersolide groep die zich laat inspireren door groten als Weather Report, Pat Metheny en Snarky Puppy.

De energie van De Raad van Toezicht is erg aanstekelijk; wat in feite een jazz- of fusion-concert is, mondt steevast uit in een feestje.  De muzikale invloeden  lopen uiteen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs westernmuziek. Maar jazz en funk zijn de basis ingrediënten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan haalt. Het dak zal eraf gaan bij deze release party van De Raad Van Toezicht. Meer informatie op: www.jinjazz.nl.