Woensdagmiddag 8 maart nodigt Het Dijkmagazijn iedereen uit voor een verfrissende wandeling langs de oevers van de Weurtse Plas en de Waal. De gids kent dat gebied op zijn duimpje en weet er de mooiste plekjes en vondsten aan te wijzen.

Vanaf de dijk is er fraai uitzicht over de Weurtse Plas. Maar de Waal is er amper zichtbaar. Om te zien wat er achter de plas ligt wordt er door het natuurgebied gelopen. Grote kans dat u de Konik-paarden tegenkomt. En wie even een kijkje wil nemen in het Weurtse Straatje of het nieuwe speeleiland, kan ook zijn nieuwsgierigheid botvieren.

De wandeling is niet zo lang, ongeveer 2 kilometer. Er wordt regelmatig stilgestaan om bijzondere plaatsen en vondsten te bekijken. Dus voor wie niet zulke lange afstanden kan lopen is dit een ideale wandeling. Het gebied is ook minder ruig dan het vanaf de dijk lijkt: de paarden hebben met hun routes paadjes uitgesleten tussen de planten. Tip: trek stevige schoenen aan.

Natuurwandeling in Weurt

Datum: woensdag 8 maart, 14.00-15.30 uur
Startplaats: Kerk Weurt
Kosten: volwassenen 3.50, kinderen 2.50
Info: hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn