Woensdag 22 maart is het tijd voor het tweede Kroegcollege. Sophie Reinders, als docent verbonden aan de Radboud Universiteit, geeft in informele setting college over het thema van de Boekenweek: Verboden vruchten. Daarnaast zijn er twee voordrachten van schrijvers Gerjon Gijsbers en Marjolein Takman. 

Wintertuin verruilt de collegebank voor de barkruk en de slappe automaatkoffie voor een goeie gin-tonic. Vanaf 20:00 uur kun je in Cali terecht voor een verantwoord kroegbezoek. Sophie Reinders geeft college over overspel, drankmisbruik en ander wangedrag van edelen in verhalen in de vroegmoderne tijd. De titel van het college is ‘Misbehaving like a gentleman’.

Sophie Reinders rondde in maart 2011 de onderzoeksmaster Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam af. De afgelopen vijf jaar was zij werkzaam als promovenda en docent vroegmoderne Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit. Momenteel werkt zij als docent vroegmoderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Naast wetenschappelijke publicaties schrijft zij interviews, reportages, recensies, columns en fictie.

Voorafgaand aan het college zijn er voordrachten van Wintertuinschrijvers Gerjon Gijsbers en Marjolein Takman. Het Kroegcollege is een opwarmertje voor het Nijmeegs Boekenfeest, dat op zaterdag 25 maart plaatsvindt in De Vereeniging.

KROEGCOLLEGE
Datum: woensdag 22 maart
Locatie: Cali, Priemstraat 13, Nijmegen
Aanvang: 20.00 uur
Entree: Gratis

Foto: Studio Schulte Schultz