Jochem van Gelder, tv-presentator en finalist van Wie is de Mol? 2017, deelt zaterdagochtend 18 maart pannenkoeken uit bij ouderenzorgorganisatie De Waalboog in Nijmegen. Dit is onderdeel van het bezoek dat hij brengt in het kader van de Nationale Week van Zorg en Welzijn. Onder het campagnemotto “Maak kennis met kunde” ontmoet hij daarnaast bewoners, medewerkers en bezoekers van de open dag.

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn van 13 t/m 18 maart openen zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land hun deuren voor het publiek. In Zuid- en Midden-Gelderland doen ruim veertig organisaties mee, waaronder De Waalboog. Op de slotdag komt Jochem van Gelder langs op hun locatie Joachim en Anna in Nijmegen. Hier wordt specialistische zorg geboden aan kwetsbare ouderen.

Naast pannenkoeken uitdelen die vrijwilligers bakken, neemt Jochem ook deel aan het ervaringsparcours. Daarmee ervaart hij zelf hoe het is om met beperkingen van het ouder worden om te gaan. Bezoekers kunnen dit ook zelf ondergaan. Ook kunnen zij deelnemen aan rondleidingen of zich laten informeren op de infomarkt. Bekijk het programma op: waalboog.nl/opendag.

Activiteiten in regio

Naast de open dag van De Waalboog zijn er gedurende de hele week activiteiten te doen bij andere deelnemende organisaties in de regio. Zo organiseert De Karmel verschillende workshops, kan men rolstoelbasketballen bij BIO Vakantieoord, is er geheugentraining bij STMR, en kan men kennismaken met de (dag)behandelingsgroepen en het logeer- en speelhuis van Entrea.

Kijk op weekvanzorgenwelzijn.nl voor alle geopende locaties in de regio.