Van 14 tot en met 17 maart 2017 organiseert Cultuur en School Nijmegen de dertigste editie van het Voordrachtfestival voor het Voortgezet Onderwijs.

Leerlingen van het SSgN, Mondial College, Canisius College, Montessori College en Kandinsky College staan om beurten op het podium in de Lindenberg. Onder schooltijd wordt gewerkt aan een voorstelling waarin de leerlingen aan de hand van een specifiek thema hun interpretatie geven van literaire teksten en gedichten. Het thema voor 2017 is Verboden Vrucht. Met als resultaat: voorstellingen met een combinatie van muziek, theater, dans, beeldende kunst en voordrachtkunst.

Affichewedstrijd

Aan het festival is een affichewedstrijd gekoppeld. Leerlingen zijn aan de slag geweest met het thema om een pakkend affiche te ontwerpen. Uit alle inzendingen heeft de jury een winnaar gekozen. Het affiche wordt gebruikt om het festival onder de aandacht van het publiek te brengen. Het winnende affiche voor 2017 is gemaakt door Elisa Rodrigues Maldonado van het Montessori College.

Expositie

Het Voordrachtfestival viert dit jaar haar 30e editie met een expositie. In het Expo-podium van de Lindenberg wordt een deel van de affiches tentoongesteld en wordt teruggeblikt op 30 jaar Voordrachtfestival.

Programma Voordrachtfestival

Dinsdag 14 maart: 19.30 uur SSgN
Woensdag 15 maart: 19.30 uur Mondial College
Donderdag 16 maart: 19.30 uur Canisius College
Vrijdag 17 maart: 19.30 uur Montessori College
20.30 uur Kandinsky College

De toegang bedraagt € 3,- per voorstelling
Locatie: Steigerzaal, Lindenberg huis voor de Kunsten