Zondag op maandagnacht rond 4:40 uur zagen politieagenten een Audi met hoge snelheid vanaf de A73 de Neerbosscheweg oprijden. De agenten wilden een stopteken geven om de bestuurder aan te spreken op zijn rijgedrag.

Op de Rosa de Limastraat werd een stopteken gegeven, maar in plaats van hieraan te voldoen, reed de bestuurder met hoge snelheid terug over de Neerbosscheweg en richting de A73, waarbij drie keer een rood verkeerslicht werd genegeerd. De kruising Neerbosscheweg/A73 werd, door rood, met meer dan 100 km/u overgestoken. De auto werd achtervolgd richting Beuningen en op de Koningstraat in Winssen kon de politie achter de Audi komen, omdat deze werd gehinderd door een vrachtauto. De Audi werd klemgereden zodat de bestuurder kon worden aangehouden. Deze ging echter met hoge snelheid achteruit, waarbij de politieagenten aan de kant moesten springen om niet te worden aangereden.

Hierbij werd een waarschuwingsschot gelost. De auto verdween uit het zicht. De Audi werd korte tijd later aangetroffen op de Notaris Stephanus Roesstraat in Winssen, ter hoogte van de kerk, waar hij tegen een lantaarnpaal en boom was gereden. De bestuurder was verder te voet gevlucht, maar kon op de Dijk worden aangehouden. De 23-jarige bestuurder bleek beginnend bestuurder te zijn en had ook alcohol gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.