De SP organiseert haar eerste politiek wijkcafé op donderdag 16 februari in zwembad Dukenburg. Tijdens deze speciale wijkbijeenkomst gaan Nijmeegse politici met Dukenburgers in gesprek, kunnen bewoners aangeven wat er in de wijk leeft en wat volgens hen goede ideeën zijn voor hun buurt.

Voorzitter SP-afdeling Nijmegen, Bart Linssen: “Onze partij is zeer gedreven in het aankloppen bij mensen thuis, om te horen wat er speelt. Met een politiek wijkcafé doen wij daar een schepje bovenop. Wij horen graag hoe mensen hun woonomgeving beleven, bent u tevreden of niet? En welke ideeën heeft u voor de wijk? Ook wijkbewoners die al enorm betrokken zijn bij de politiek worden naar creatieve bijdrages gevraagd.”

Qader Shafiq is gevraagd om als Dukenburger dit wijkcafé creatief in te luiden.  Vanuit de SP gaan wethouder Renske Helmer en raadslid en Petra Molenaar met de Dukenburgers in gesprek. Andere genodigden zijn Paul Nunnink (PvdA), Miel Couvee (mogelijk een partij in oprichting voor Lindenholt en Dukenburg) en Paul Eigenhuijsen (Liberaal Nijmegen). De gastheer van de avond is Cor van Norel, tevens SP-raadslid. Tussendoor is er een vrolijke noot van ROOD, jong in de SP. Zij vragen actief aan bewoners naar hun ideeën voor de wijk.

Het eerste politiek wijkcafé in Dukenburg vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 in de kantine van zwembad Dukenburg. Het programma begint om 20:00 uur, inloop is vanaf 19:30 uur. Afsluiting van het programma is om 21:30 uur met een drankje en de mogelijkheid om met elkaar verder in gesprek te gaan. Toegang is gratis, alle Dukenburgers zijn van harte welkom!