De afgelopen weken is ROOD Nijmegen gestart met het afnemen van enquêtes over discriminatie bij het uitgaan. In 2010 heeft ROOD, na maandenlang onderzoek, ‘de gouden uitsmijter’ uitgereikt aan café van Buren.

ROOD deed onderzoek naar discriminatie in het deurbeleid bij Nijmeegse uitgaansgelegenheden en café van Buren kwam hierbij het slechtste uit de bus. Uit het onderzoek in 2010 bleek dat bijna 70% van de allochtone jongeren wel eens geweigerd is bij het uitgaan in Nijmegen, tegenover ongeveer 34% van de autochtone jongeren. Nu, zeven jaar later, gaat ROOD onderzoeken of het deurbeleid in Nijmegen verbeterd is.

De komende tijd gaat ROOD de straat op om te enquêteren bij verschillende ROC’s, de HAN, de Radboud Universiteit en op verschillende plekken in de stad. De enquête kan online ingevuld worden via roodnijmegen.sp.nl.