Goed nieuws voor alle Nijmegenaren die op Valentijnsdag wachten op een valentijnswens. Van alle Gelderlanders maken zij de grootste kans om een Valentijnsroos te ontvangen.

Dit blijkt uit onderzoek van online rozenexpert BloemenLatenBezorgen.nl waarbij verkoopcijfers van rozen uit 2016 en 2017 zijn onderzocht. In Nijmegen worden per 100 inwoners de meeste Gelderlandse rozen bezorgd.

Nijmegen meeste rozen: Arnhem en Putten volgen
Nijmegenaren hebben een grote kans om door hun valentijn verrast te worden met een rode roos. Het aantal rozen dat in nijmegen bezorgd wordt is met 8,17 rozen per 100 inwoners net iets meer dan in Arnhem (7,81). De top 3 wordt volgemaakt met Putten (7,74).

Minste kans in Westervoort, Ede en Hattem
Niet iedereen in Gelderland is even romantisch ingesteld. Inwoners van Westervoort maken de kleinste kans om met Valentijnsdag een roos te ontvangen. Per 100 inwoners worden er hier 4,01 Valentijnsrozen verstuurd. Inwoners van Ede (5,08) en Hattem (5,20) maken een iets grotere kans om een roos te ontvangen.

19% van alle rozen wordt anoniem verstuurd 
Valentijnsdag blijkt een ideaal moment te zijn om een prille liefde kenbaar te maken. Bijna 1 op de 5 van de bestelde Valentijnsrozen wordt anoniem bezorgd. Valentijnsrozen worden bijna in alle gevallen verstuurd naar een huisadres (95%), 2,1% van de rozen wordt bezorgd op een werkadres en 1,9% van de rozen worden bezorgd bij een school.

Bekijk hier het volledige onderzoek. Inclusief de rankings van steden en provincies.