In het weekend van zaterdag 17 op zondag 18 juni organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. Een sponsorloop van 40 km in het holst van de nacht van Nijmegen naar Arnhem.

Het doel van deze loop is een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Nijmegen is voor het tweede jaar op rij de startlocatie van de Nacht van de Vluchteling. Na inschrijving, warming-up en startschot beginnen ruim 1200 deelnemers, alleen of in een team, aan hun tocht. Ze vertrekken vanuit het Honigcomplex aan de Waal. De sponsorloop eindigt de volgende ochtend in het centrum van Arnhem. Tegelijkertijd starten ook duizenden lopers in Amsterdam en Rotterdam.

Sinds de Tweede Wereldoorlog waren er niet zoveel mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking, 65,3 miljoen mannen, vrouwen en kinderen. Dat betekent dat 1 op 113 mensen een vluchteling is. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Voor de zesde keer op rij zal NPO Radio 2 de hele nacht live verslaan. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling ruim 1 miljoen euro opgehaald door 2800 deelnemers. Dit geld is terechtgekomen bij 225.000 vluchtelingen in vier landen in Afrika en het Midden-Oosten. Sinds het eerste jaar van de Nacht van de Vluchteling in 2010 hebben deelnemers bijna 2,8 miljoen euro opgehaald.

Inschrijven voor de sponsorloop kan via nachtvandevluchteling.nl.