Van woensdag 15 t/m vrijdag 17 maart strijkt het driedaagse dansfestival Moving Futures wederom neer in LUX in Nijmegen. Het festival toont de meest toonaangevende jonge makers van het moment.

Elke avond staan twee uitdagende choreografieën centraal rondom de thema’s relaties, identiteit, gender en (zelf)reflectie. Daarnaast duikt het publiek verder in de wereld van de hedendaagse dans tijdens nagesprekken met makers en experts, dansfilms van Cinedans en verrassingsperformances van De Arnhemse Meisjes.

Een van de hoogtepunten is de voorstelling O O O O O O O van choreograaf Giulio D’Anna. Op woensdag 17 maart delen acht jonge performers in deze post-moderne dansmusical hun meest intieme momenten. Deze dag is liefdesexpert Johan Karremans aanwezig: waarom slaagt de een wel in de liefde en de ander niet?

Moving Futures toont aanstormend choreografietalent uit de stal van de vijf Nederlandse danshuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost. Het randprogramma is ontstaan uit een samenwerking tussen Moving Futures en LUX.

Datum: woensdag 15 maart t/m vrijdag 17 maart
Aanvang: 20:30 uur (randprogramma vanaf 17:15 uur)
Kosten: € 17,50
Meer info: www.lux-nijmegen.nl