Documentaire ‘Gender Diversiteit’ zaterdag 18 februari in première

Op zaterdag 18 februari gaan in de Lindenberg de documentaire ‘Gender Diversiteit’ en videoclip ‘Just Like You’ van Pride Photo Nijmegen in première.

Pride Photo Nijmegen brengt lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers) in beeld door middel van kunst en media. In de documentaire komen verschillende personages aan het woord over hun ervaringen met gender en seksualiteit. De videoclip, die gemaakt is in samenwerking met New Arts Nijmegen, sluit daarbij aan met een boodschap over acceptie en gelijkheid, ongeacht je seksuele geaardheid.

Documentaire ‘Gender Diversiteit’

In de documentaire gaat Noêma Celeste Neijboer, studente en dichter uit Nijmegen, in gesprek met vier jongeren over hun eigen seksualiteit en ideeën over identiteit. Zijn deze jongeren in een hokje te plaatsen? Wat is de waarde van het denken in hokjes? En hoe vrij voelen zij zich om te zijn wie ze zijn?

Sourraya Lemnawar, projectmedewerkster van Pride Photo Nijmegen, hoopt met de kijkers te laten nadenken over de labels die we anderen en onszelf opplakken. “Ik wil  laten zien dat er meer is dan alleen LHBT. Hokjes denken is menselijk, maar diversiteit moet een vrije invulling zijn, niet een hokje dat je aankruist.”

Videoclip ‘Just Like You’

Een creatieve uitwisseling tussen Pride Photo Nijmegen en New Arts Nijmegen heeft geleid tot een track en videoclip waarin twee werelden met elkaar verbonden worden: de Hiphop- en de LHBT-gemeenschap. Deze keer zijn het rapper Gino Paymans (finalist Stand Out) en zangeres Anouk Vermeer (bestuurdslid homojongerenorganisatie Dito) die samen komen.

Inloop vanaf: 20.00 uur, aanvang: 20.15 uur
Entree: gratis

Fotograaf: Kelley van Evert

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.