LUX breidt de muziekprogrammering uit met nieuwe concerten in de Mariënburgkapel.

Na het succes van eerdere concerten op deze locatie staat de komende maanden een kleine serie van vier intieme concerten gepland in de Mariënburgkapel, in het kader van concertreeks De Ontmoeting. Een unieke middeleeuwse locatie voor prachtige kapelconcerten.

De Mariënburgkapel, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, is een bijzondere historische locatie. De eerste concerten die hier door LUX werden georganiseerd werden goed ontvangen door het publiek. De akoestiek en indeling voor de concerten is sindsdien steeds verder verbeterd, en dus is besloten hier vaker concerten te programmeren. Gastprogrammeur Chris Tangelder heeft een serie van vier intieme concerten gepland, speciaal voor deze locatie.

De Canadese singer-songwriter Stephen Fearing verzorgt er op zondag 29 januari een optreden. Op vrijdag 10 februari komt de Nederlandse celliste Ella van Poucke met een Bachprogramma naar het voormalige gebedshuis, ze speelt drie van zijn cellosuites. De Britse singer-songwriter Martyn Joseph is op donderdag 16 februari te zien en te horen in de kapel.

En op zondag 12 maart brengen de Amerikaanse sopraan Claron McFadden en de Belgische accordeonist Tuur Florizoone er liedrepertoire van onder anderen Cole Porter, George Gershwin en Duke Ellington ten gehore.

Volledige concertagenda: www.lux-nijmegen.nl/muziek