Zaag je graag een boom om en ben je niet bang van een beetje sjouwen, kom dan op woensdag 25 januari maar Het Roodslag. Het Dijkmagazijn en Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen willen samen met een aantal kinderen wat bomen uitdunnen in het bos.

In Het Roodslag staan boomstronken die om de paar jaar kaalgekapt moeten worden. Het zijn essen, waarvan net als bij knotwilgen alle takken af moeten. Die takken zijn meterslang, maar niet zo dik. En ze groeien laag bij de grond. Dus met weinig moeite heb je snel een hoge boom om.

Ideaal voor jonge houthakkers om te leren hoe je veilig moet zagen, snoeien en sjouwen met takken. Voor de veiligheid is er ook voldoende begeleiding en bijlen worden niet gebruikt Tijdens het harde werken zorgt Het Dijkmagazijn voor warme chocolade zodat je weer boordevol energie zit voor de volgende zaagbeurt.

Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die tegen een stootje kunnen. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Houthakkers gezocht, woensdag 25 januari van 14.00-15.30 uur.

Startplaats: Het Roodslag, ingang Kloosterstraat.
Deelname: maximaal 15 kinderen vanaf 8 jaar.
Kosten: 2,50. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.
Meer info:  www.hetdijkmagazijn.nl, zie ook www.facebook.com/Dijkmagazijn.