Afgelopen zondag werd er voor de derde keer de Nijmeegse Cultuurquiz georganiseerd door Ugenda. In Bibliotheek de Mariënburg streden twaalf teams om de felbegeerde titel beste cultuurkenner van Nijmegen.

Teams van onder andere bibliotheek Nijmegen, De Vasim, De Kaaij, Kids ‘n’ Billies, De Stadsschouwburg en natuurlijk Ugenda namen deel aan deze bijzonder geslaagde middag onder leiding van presentator Zuva Martens.

Na een verbeten strijd, waarbij de deelnemers vijftig vragen moesten beantwoorden over kunst, cultuur en uitgaan in Nijmegen, kwam het team van bibliotheek Nijmegen, net als in 2016, als winnaar uit de bus. Naast de eer, gingen zij naar huis met de wisseltrofee en kaartjes voor Comedy Complex in Brebl.

Wederom was de cultuurquiz een groot succes en zal Ugenda begin 2017 zeker weer een quiz organiseren. Nijmegenaren hebben een jaar de tijd om zich erop voor te bereiden. Volg de website van Ugenda om het komend jaar op de hoogte blijven van alles wat er speelt in cultureel Nijmegen.

Foto: Paul Thijssen