Minder wc-eendwetenschap en meer fundamenteel onderzoek. Met die boodschap stonden ROOD en de SP donderdagmiddag op de campus van de Radboud Universiteit.

Sandra Beckerman van het wetenschappelijk bureau van de SP: “De wetenschap staat steeds meer onder druk. Doordat de overheid minder en selectiever investeert, zijn onderzoekers steeds afhankelijker van geld uit het bedrijfsleven. Dit leidt tot belangenverstrengeling en beïnvloeding van onderzoeksresultaten door het bedrijfsleven. De geloofwaardigheid van de wetenschap is in gevaar. Wij willen samen met onderzoekers en studenten nadenken over alternatieven voor deze wc-eendwetenschap. Welke oplossingen zien zij?”

rood-wc-eenddebat-3

Donderdag stond Beckerman samen met ROOD Nijmegen op de campus om met een ludieke actie het debat te promoten dat de SP hier 12 december over organiseert. Janne van den Bosch, woordvoerder namens ROOD: “We hebben veel studenten en medewerkers gesproken die interesse hebben in het debat en het eens zijn dat wat er nu gebeurt niet goed is. Wetenschappelijk onderzoek moet onafhankelijk zijn en niet aan de leiband lopen van het grootkapitaal. Het zou mooi zijn als we 12 december de handen op elkaar krijgen voor een goed alternatief.”

Het debat vindt om 19:30 plaats in het Grotiusgebouw (zaal GR -1.070 ). De zaal is vanaf 19:00 geopend. De sprekers worden nog bekend gemaakt.