Dit jaar wordt de Poëzieweek opnieuw feestelijk ingeluid met de Nijmeegse Gedichtennacht. Op donderdagavond 26 januari presenteren Op Ruwe Planken, Onbederf’lijk Vers en Literair Productiehuis Wintertuin gezamenlijk een avond barstensvol poëzie in café Trianon.

Dichters, bekend en onbekend talent, worden deze nacht losgelaten op het ondubbelzinnige thema van de Poëzieweek: humor. Literatuur, cabaret, muziek: aan alles is gedacht. De avond start met een moppentrommel en eindigt met een feestje. Daartussen staat het programma bol van hilarische optredens.

Het aftrappen van de avond wordt met alle vertrouwen overgelaten aan cabaretière en dichteres Joke van Leeuwen. Deze winnares van de Constantijn Huygensprijs hecht veel belang aan de kracht van humor in poëzie. Zij warmt Trianon op voor de voordrachten van de door de organisaties afgevaardigde Rik Sprenkels (Op Ruwe Planken), Edna Azulay (Onbederf’lijk Vers) en poëtisch muzikant Marc van der Holst (Wintertuin).

Speciaal voor de Gedichtennacht geeft Jochem Aben een voorproefje van zijn spiksplinternieuwe cabaretshow. Gerjon Gijsbers en Wout Waanders slaan ten slotte de handen ineen, zowel op literair als muzikaal vlak. Zij transformeren gedurende de Gedichtennacht van dichters naar deejays. Om 0:00 zullen zij de afterparty openen, die gratis te bezoeken is.

Nijmeegse Gedichtennacht

Datum: donderdag 26 januari 2016
Locatie: Cafe Trianon, Berg en Dalseweg 33, Nijmegen
Entree: €5,-
Kaartverkoop: cangotickets.com