Goed nieuws voor kinderen die slecht slapen door nachtmerries: bij Het Dijkmagazijn kun je woensdag 11 januari je eigen dromenvanger maken.

Indianen maakten dromenvangers voor baby’s en kinderen. Een gevlochten netwerk in een ring filtert de dromen die aan komen waaien. De slechte dromen blijven in het netwerk hangen en de mooie dromen komen in je hoofd. Daarvoor moet je dromenvanger natuurlijk wel boven je bed hangen. Trek met Het Dijkmagazijn de natuur in om materiaal te verzamelen voor je eigen dromenvanger.

In het netwerk horen persoonlijke vondsten te zitten. Een veer, een steentje, een mooi blad of takje. Je kunt ook van thuis al voorwerpen meenemen die je in je dromenvanger wilt vlechten. Dus kun je moeilijk slapen of heb je wel eens last van nachtmerries: kom dan bij Het Dijkmagazijn een dromenvanger maken.

Tip: stevig schoeisel en lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Dromenvangers maken

Datum: woensdag 11 januari van 14.00-15.30 uur.
Startplaats: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.
Deelname: maximaal 10 kinderen vanaf 8 jaar.
Kosten: 3,50. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen.
Info/resereveren: via hetdijkmagazijn.nl, zie ook facebook.com/Dijkmagazijn