De bewoners van “De Berchjes” aan de Van Berchenstraat in het Nijmeegse stadscentrum hebben de allereerste D66 Beste Studentenhuis Award gewonnen. Met 52,7 procent van de honderden uitgebrachte stemmen bleven De Berchjes de twee andere finalisten voor.

De prijs werd afgelopen donderdagavond op de Van Berchenstraat uitgereikt door D66-fractievoorzitter Rob Jetten: “Studenten zijn onlosmakelijk verbonden aan Nijmegen. We zijn ontzettend trots deze Award voor het eerst uit te mogen reiken aan studenten die een positieve bijdrage leveren aan het bruisende karakter van onze stad.”

Verkiezing

Alle Nijmeegse studenten konden zich inschrijven voor de D66 Beste Studentenhuis Award. De inzendingen werden beoordeeld op onderlinge verbondenheid, de relatie met de buurt, diversiteit binnen het studentenhuis en maatschappelijke betrokkenheid. De vakjury, bestaande uit voorzitter van de Universitaire Studentenraad Dennis Walraven en Rob Jetten kozen de drie finalisten. In de uiteindelijke stemming moesten Het Melkuis aan de Groesbeekseweg, met 10,5 procent van de stemmen, en De Baldr Kaste aan de Vredestraat, met 36,8 procent, het afleggen tegen de winnaars.

D66 studentenpartij

Met het uitreiken van de prijs onderstreept D66 het belang van studenten voor de stad Nijmegen en voor de samenleving in het algemeen. In het verkiezingsprogramma, waarmee D66 op 15 maart aan de Tweede Kamerverkiezingen zal deelnemen, wordt het belang van studenten eens te meer duidelijk. Jetten, tevens kandidaat-Tweede Kamerlid: “D66 wil knokken voor het beste onderwijs, internationale kansen voor studenten en meer ruimte om zich op hun eigen manier te ontwikkelen. Prettig wonen in je studiestad en fijn samenleven met je buren horen daar wat D66 betreft bij.”