De politie heeft de afgelopen weken opnieuw zeven verdachten in de leeftijd van 32 t/m 60 jaar aangehouden in het onderzoek naar hennepteelt, witwassen en valsheid in geschrifte. De aangehouden verdachten komen onder andere uit Nijmegen, Grave, Arnhem, Beuningen, Nieuwegein, Almere en Zevenaar. Bij de aanhoudingen zaten ook twee vrouwen.

Op 4 oktober hield de politie ook al een zevental mannen en een vrouw aan. De drie hoofdverdachten in het onderzoek zitten nog vast. De andere verdachten zijn na hun in verzekeringstelling weer in vrijheid gesteld maar blijven wel verdachten.

Bij de politie was informatie binnengekomen wat resulteerde in het feit dat in mei 2015 werd gestart met een onderzoek. Op 4 oktober werden diverse woningen in Almere, Amsterdam, Arnhem, Beuningen, Ewijk, Nijmegen, Rhoon, Vlaardingen en Zevenaar doorzocht. Daarbij werden onder meer administraties, gegevensdragers, een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen en werd beslag gelegd op twee auto’s. De politie zet het onderzoek voort.