Op vrijdag 4 november signeert cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse haar romandebuut De verwarde cavia bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat.  Zij werd als schrijfster bekend door Taal is zeg maar echt mijn ding en het vervolg daarop En dan nog iets.

Zij signeert van 16.00 tot 17.00 uur. Gratis entree, graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of 024 3020130.

Het nieuwe boek van Paulien gaat niet over taal maar over een cavia die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt. Oké… Een cavia op een kantoor tussen de mensen: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen in De verwarde cavia heel herkenbaar zijn.

Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.
Paulien schreef haar eerste boek in 2009 Taal is zeg maar echt mijn ding. In 2012 verscheen En dan nog iets, het vervolg op het eerste boek. In 2013 kreeg ze een platina boek voor Taal is zeg maar echt mijn ding – 500.000 exemplaren verkocht.

In 2016 verscheen haar fictiedebuut: De verwarde cavia, over een cavia die op kantoor werkt. Een deel van het boek verscheen eerder als feuilleton in NRC Handelsblad, onder het pseudoniem J. Waterlander

Paulien Cornelisse schrijft een wekelijkse column in nrc.next en NRC Handelsblad en tot juni 2016 maandelijks een dialoog voor het tijdschrift Jan.
In de herfst van 2010 won ze voor haar schrijfwerk de Tollensprijs. In 2012 werd En dan nog iets genomineerd voor de NS Publieksprijs.

De verwarde cavia verscheen op 9 april 2016 en is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2016.