Een 17-jarige inwoner van de gemeente Gennep zou vrijdagnacht rond het kermisgebied in het centrum van Nijmegen, op de Burchtstraat, ineens omsingeld zijn door een groepje jongens, die met het nodige getrek zijn jas uittrokken en ermee vandoor gingen.

Een paar van hen rennend en een aantal op fietsen, richting Kelfkensbos. Het slachtoffer wist snel agenten, die vlakbij waren, te waarschuwen. Bikers van politie gingen erachteraan en konden na een korte achtervolging op basis van het doorgegeven signalement een 15-jarige jongen uit Nijmegen als verdachte aanhouden. Andere agenten vonden ondertussen op straat de jas met persoonlijke eigendommen van het slachtoffer terug. De 17-jarige heeft aangifte gedaan.De 15-jarige werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de insluitingsfouillering vonden agenten diverse zakjes vermoedelijk hasj, die ter vernietiging in beslag zijn genomen. De andere jongens die ervandoor waren kon de politie niet meer achterhalen. De zaak is in onderzoek en de politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over wat zich rond 00.15 uur precies op de Burchtstraat heeft voorgedaan. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.