De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand in de Martinus van Beekschool aan de IJsbeerstraat. De brand ontstond even voor 03.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag. De brand werd ontdekt door een beveiligingsmedewerker. Hij meldde de brand direct aan de brandweer.

Deze had de brand relatief snel onder controle. De brand bleek te hebben gewoed in een tussenruimte tussen de school en de sporthal. In de loop van dinsdag zal de afdeling Forensische Opsporing van de politie een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand. Er wordt vooralsnog rekening gehouden met brandstichting.

Getuigenoproep

Om meer te weten te komen omtrent de oorzaak van de brand is de politie op zoek naar getuigen die in de periode voorafgaan de aan de brand iets is opgevallen bij de school aan de IJsbeerstraat. Getuigen kunnen hun informatie doorgeven via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via de telefoonlijn van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000, of via internet www.meldmisdaadanoniem.nl.