Gemeente Nijmegen promoot deelname aan Fietstelweek

De gemeente Nijmegen start vandaag samen met de provincie Gelderland de promotie van de Fietstelweek in Nijmegen en in Gelderland. Een promotieteam vraagt aan de deelnemers van de Nijmeegse Fietsvierdaagse om de Fietstel-app te downloaden. De gemeente verzoekt Nijmeegse fietsliefhebbers om zoveel mogelijk andere fietsers te vragen mee te doen met de fietstelweek. Vanaf 2 september zet de gemeente social media in en verdeelt prijzen voor het delen van berichten.

Meten is weten

De landelijke fietstelweek levert fietsgegevens op, waarmee de gemeente Nijmegen verbeteringen aan het fietsnetwerk kan aanbrengen. In 2015 deden al 1600 fietsers mee in Nijmegen aan de eerste Fietstelweek, waardoor Fietsstad Nijmegen op de vijfde plaats kwam van deelnemende steden. Het onderzoek toonde bijvoorbeeld dat de fietspaden in de stad goed aansluiten op de inkomende snelfietsroutes. Wethouder Tiemens: “Ik hoop dat er dit jaar nog véél meer fietsende Nijmegenaren de Fietstel-app downloaden, zodat we ons fietsnetwerk nog verder kunnen verbeteren. We zijn nu bijvoorbeeld benieuwd naar de mate van vertraging die verkeerslichten veroorzaken.”

Fiets winnen bij downloaden Fietstel-app

De fietstel-app staat zowel in de Appstore als in de Google Playstore. Bij het downloaden maken deelnemers landelijk kans op één van de 25 Veloretti fietsen in een door hun gewenste kleur.

Extra prijzen

Op 2 september start de gemeente een social media campagne voor de Nijmeegse Fietstelweek. Voor het aanmelden bij het Facebookevenement maken deelnemers kans op één van de vijf VVV-bonnen van €20. Deelnemers die andere fietsers vragen om ook mee te doen maken kans op één van de vijf VVV-bonnen van €100. Op Twitter maakt een retweet van @gem_nijmegen over #ftwnijmegen ook kans op één van de vijf VVV-bonnen van €20.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.