Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht op 24 september presenteert het muZIEum samen met DISprojecten: BRAAF. Een nachtelijke hommage aan de trouwe viervoeter. 

In het pikkedonker zal een korte theatervoorstelling plaatsvinden over het spanningsveld tussen een vader, zijn opgroeiende blinde dochter en Bandit, de nieuwe geleidehond. Daarnaast is in de foyer een interactieve expositie te zien met medewerking van onder andere kunstenaar Liedewij van Eijk en vooraanstaand biosoof, politiek activist en bistro recensent Jules Krikke, vergezeld door zijn plaatjesdraaiende chauffeur Baco Pirelli.

BRAAF wordt tussen 20.00 en 01.00 uur meerdere keren opgevoerd. Het muZIEum is gevestigd in de Stadsschouwburg aan het Keizer Karelplein 32H. Meer informatie over de Kunstnacht is te vinden op nijmeegsekunstnacht.nl.