Op donderdag 25 augustus wordt de roman ‘Het verraad van Julia’ gepresenteerd bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Dit is het eerste boek van de Nijmeegse schrijfster Brenda Meuleman.

Het eerste exemplaar zal door Hoogleraar Klassieke Archeologie prof. dr. E.M. Moorman in ontvangst worden genomen. De auteur zal het boek signeren. U bent van harte welkom. Aanvang 19.00 uur en het duurt tot 21.00 uur, gratis entree en graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of 024 3020130,

Het verraad van Julia is een levendige historische roman over herkenbare thema’s in oude tijden: liefde, vriendschap en verraad. Brenda Meuleman beschrijft in deze roman hoe een slavin in de Romeinse tijd zich ontworstelt aan haar lot. De intelligente Griekse slavin Aigle is de lerares van Julia, dochter van keizer Augustus.

Tussen Aigle en Julia groeit een vriendschap, al is deze niet gelijkwaardig. Langzaam maar zeker ontstaan barsten in hun verstandhouding. Dan gebeurt het ondenkbare: Julia wordt door haar vader verbannen naar een eiland. Aigle wordt verteerd door schuldgevoel. Had zij dit kunnen voorkomen? Ze besluit te vechten voor datgene waarin ze gelooft.