Van zaterdag 16 juli t/m maandag 18 juli tijdens Vierdaagsefeesten genieten bezoekers tussen 20.00 uur en 21.30 uur van klassieke muziek op een zeer bijzondere locatie, namelijk de onderste verdieping van parkeergarage Kelfkensbos. Op deze manier heeft u klassiek nog nooit beleefd; Vierdaagsefeesten maakt het mogelijk.

Vierdaagsefeesten staat bekend om zijn diversiteit aan muziekstijlen, en ook de locaties worden steeds origineler. In de vorm van een try out, voegt de organisatie dit jaar het klassieke genre toe aan het repertoire van het evenement. Voor volgend jaar staat de uitbreiding al op stapel. Parkeergarage Kelfkensbos is de onverwachte superlocatie voor het klassieke programma. Tussen de auto’s op de onderste verdieping brengen het Symfonieorkest Nijmegen, het Noviomagum Wind Orchestra en het Nijmeegs Mannenkoor hun klassieke geluid ten gehore.

Kaartverkoop

Wilt u het meemaken? Er geldt een maximaal aantal bezoekers, dus wees er snel bij, want op = op. Tickets zijn verkrijgbaar via vierdaagsefeesten.nl. Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 16 juli – Het Symfonieorkest Nijmegen

Het Symfonieorkest Nijmegen werd in 1950 opgericht als kamerorkest. In de afgelopen 65 jaar is het uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest met een zeer breed repertoire. Het orkest staat sinds dit jaar onder leiding van dirigent Frans-Aert Burghgraef die ooit directie studeerde aan de conservatoria van Groningen en Utrecht. Frans-Aert mocht recent in het Amsterdamse Concertgebouw de prestigieuze Kersjes-dirigentenprijs 2015 in ontvangst nemen. Onlangs maakte hij zijn debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en in 2016 zal hij o.a. het Noord-Nederlands Orkest en Residentie Orkest dirigeren.

Zondag 17 juli – Noviomagum Wind Orchestra (NMWO)

Het Noviomagum Wind Orchestra is een symfonisch blaasorkest van zo’n 40 amateurmusici uit Nijmegen en staat onder leiding van artistiek leider en dirigent Lex Bergink. Het repertoire bestaat uit originele composities voor harmonie orkest en transcripties van klassieke werken. Drie keer per jaar geeft NMWO een concertserie, vaak rond een bijzonder thema. Dit leidt tot een originele en gedurfde programmering waarin werken van bijvoorbeeld Beethoven, Wagner, Prokofiev of Mahler worden geplaatst naast die van moderne componisten zoals Bulla, Whitacre, Sparke of Hidas; uitdagend voor de muzikanten van NMWO en keer op keer weer verrassend voor het publiek. Speciaal voor Vierdaagsefeesten komt het NMWO met een feestelijk programma met werk van onder andere Shostakovich, Bernstein, Sparke en Khachaturian.

Maandag 18 juli – Nijmeegs Mannenkoor

De Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor is opgericht in 1859 en van vele markten thuis. De negentig zangers, onder leiding van de professionele dirigent Dion Ritten, beperken zich niet alleen tot originele mannenkoormuziek. Zij zetten met evenveel liefde hun tanden in opera-, operette- en musicalstukken en werken graag samen met solisten van formaat. Het koor, met stevige wortels in de Nijmeegse culturele samenleving, streeft voortdurend naar verbetering van de koorklank en uitbreiding van het repertoire. Jaarlijks concerteert het Nijmeegs Mannenkoor in stad en land.