Maandag 13 juni heeft voor de tiende keer de uitreiking van de MVO Award plaats gevonden. Scholten Awater werd door de vakjury gekozen als winnaar van de MVO Award 2016. Naast de uitreiking van de Award werd door middel van een spectaculaire opening ook de nieuwe naam van de stichting bekend gemaakt: Rijk van Nijmegen Uitdaging.

De uitreiking van de MVO Award vond dit jaar plaats in Theater ’t Mozaïek in Wijchen. In samenwerking met de Rabobank Rijk van Nijmegen werd de Award alweer voor het tiende jaar op rij uitgereikt. De MVO Award is een prijs voor ondernemers in de gemeenten Beuningen, Heumen, Nijmegen en Wijchen (en vanaf volgend jaar ook Berg en Dal), die een MVO-boegbeeld zijn in de regio en daarmee een inspiratie zijn voor andere regionale bedrijven. Dit jaar waren de drie finalisten 2dA uit Wijchen en Radboudumc en Scholten Awater uit Nijmegen.

Het juryrapport
De jury loofde de maatschappelijke betrokkenheid van alle drie de finalisten. Voorzitter van de jury Agnes Schaap: “De drie organisaties verschillen écht totaal van elkaar. Er is echter één grote gemeenschappelijke deler: alle drie voldoen zij wat ons betreft uitstekend aan het predikaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer.” Ondanks de grote verschillen tussen de bedrijven was de jury van mening dat Scholten Awater de winnaar moest zijn van de MVO Award 2016. Agnes Schaap over winnaar Scholten Awater: “Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is verweven door het hele bedrijf en wordt door alle medewerkers gedragen.”

MVO start-ups
Naast de uitreiking van de MVO Award werden ook drie MVO start-ups in het zonnetje gezet: DROOM! Beuningen, Stadsboom uit Nijmegen en Happy Dish uit Wijchen. Bij deze ‘jonge’ bedrijven staat MVO centraal en daarmee zijn zij nu al een inspiratie voor hun omgeving.

Geslaagde avond

Met een grotere opkomst dan eerdere jaren was de uitreiking van de MVO Award een geslaagde avond. Ook de spectaculaire opening en het (muzikale) intermezzo van de NSG werden gewaardeerd door het aanwezige publiek. Na afloop was er vanzelfsprekend weer ruimte om op een informele manier te netwerken met de aanwezige maatschappelijk betrokken ondernemers.

Foto gemaakt door: Ger Loeffen