Inwoners en bedrijven uit heel Nederland doen op 25 en 26 juni mee aan HomeRide: de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 24 uur tijd fietsen ze 500 kilometer van Maastricht via Oberhausen naar Groningen. De fietsers zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Team Luchtmacht OACS NM rijdt voor Huis Nijmegen.

Zo maken deze HomeRiders het mogelijk dat ouders dichtbij hun kind kunnen overnachten als het in het ziekenhuis ligt.  HomeRide is de enige wielertocht die dag én nacht doorgaat. Die 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die gaat immers ook 24 uur per dag door.

De deelnemers worden zaterdag 25 juni om 12:00 uur weggeschoten vanaf de Grote Markt in Maastricht en fietsen langs zeven Huizen en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds naar Groningen. Daar zullen de eerste fietsers rond 09:00 uur finishen op de Vismarkt. In totaal doen er 62 teams mee.

Thuisfront is een belangrijk begrip
Voor team Luchtmacht OACS NM is het evident om mee te rijden met HomeRide. Teamcaptain Kilian Loghies: “Voor militairen is het begrip thuisfront een heel belangrijk begrip. Voor ouders en verzorgers van bijvoorbeeld een door kanker getroffen kind is dit begrip nog vele malen belangrijker. Met de deelname aan Homeride 2016 willen wij hieraan een bijdrage leveren.”

Samen zijn als je elkaar het hardste nodig hebt
Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Het is elke keer weer geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Ik wil iedereen van harte bedanken. Alle HomeRiders maken het mogelijk dat families samen kunnen zijn als ze elkaar het hardste nodig hebben, en zieke kinderen ver van huis toch die vertrouwde nachtzoen kunnen krijgen. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders!”

BN-er team
Team SportSpeakers fietst met Erik Dekker, Gert Jakobs, Peter Heerschop, Wilco van Roijen en Leontien van Moorsel mee met HomeRide. Leontien van Moorsel, ambassadrice van HomeRide, spreekt vol lof over het doel: “Complicaties bij geboorte, een auto die je kind schept, een ongelukkige val van een paard, een ziekte die zich later openbaart. Dan ziet het leven er compleet anders uit. Dan is het geweldig dat je als ouders dichtbij je zieke kind kunt zijn in een van de Ronald McDonald Huizen. Er zijn zoveel mensen die zich hier belangeloos voor inzetten, of dat nou is als vrijwilliger of sponsor of door sportieve grenzen op te zoeken tijdens de HomeRide. Ik vind het heel belangrijk dat hier aandacht voor is.”

Hoofdsponsor
McDonald’s is vanaf de eerste editie trotse hoofdsponsor van het evenement. Ze rijden zelf ook mee met twee teams. In Dwingeloo heeft McDonald’s dit jaar een bijzonder cheerpoint ingericht: het Mc cheerpoint. Het is het allerlaatste cheerpoint, waar de meeste fietsers die zich dan al een dag en een nacht in het zweet trappen een extra aanmoediging voor de laatste kilometers echt wel kunnen gebruiken.

12.00 – 13.00 (Start) De Markt, De Markt, Maastricht
13.00 – 17.00 College den Hulster, Hagerhofweg 15, Venlo
17.00 – 21.30 Rot-Weiss Oberhausen,  Linderstrasse 2-6, Oberhausen
20.00 – 01.30 Pica Mare, Gennep Picardie 34, Gennep
23.30 – 04.00 Droompark De Zanding, Arnhem, Vijverlaan 1, Otterloo
03.00 – 09.00 Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle
09.00 – 14.00* (Finish) Vismarkt, Groningen, Vismarkt, Groningen
*De piek bij de finish zal tussen 12:00-14:00 zijn.