Dinsdag 24 mei hebben Sportservice Nijmegen, Uniek Sporten, N.E.C. Doelbewust en Special Heroes voor de derde keer de Special Day @ N.E.C. georganiseerd. Op deze droge en bij vlagen zonnige dag hebben circa 400 kinderen tien verschillende sporten uitgeoefend.

50 HAN-studenten SBE hebben de kinderen van 8 basis- en voortgezetonderwijsscholen de gehele dag begeleid. “Het doel van deze middag was dat kinderen kennis konden maken met de verschillende sporten, dat is gelukt. Buiten dat hebben de kinderen ook gewoon een hele leuke middag gehad en dat is het belangrijkst”, aldus combinatiefunctionaris Erik Groenen.

Ook vanuit de scholen werd er positief gereageerd op de dag. José Janssen, klassen-assistent op het Talita Koemi vertelt: “De leerlingen op school zijn beperkt, maar dat wil niet zeggen dat ze beperkt moeten zijn in het sporten en bewegen. Special Day bij N.E.C. maakt het mogelijk dat ook deze kinderen vandaag weer aan het sporten komen.”

De vier maatschappelijke organisaties Uniek Sporten, N.E.C. Doelbewust, Special Heroes en Sportservice Nijmegen zetten zich gedurende het seizoen enerzijds in om meer mensen met een beperking aan het sporten of bewegen te krijgen. Anderzijds ondersteunen zij verenigingen bij verschillende vraagstukken als het werven van leden of het opleiden van vrijwilligers.

Foto gemaakt door: Rob Jansen