Vorige week is een cd-single verschenen ter gelegenheid van de 100ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. Het nummer, getiteld ‘100ste Vierdaagse’, werd geschreven en geproduceerd door de Nijmeegse singer-songwriter Paul de Graaf in opdracht van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse (GKD) die het nummer lieten schrijven als cadeau voor de jubilerende Vierdaagse-organisatie.

De eerste cd is inmiddels officieel overhandigd aan Johan Willemstein, marsleider en voorzitter van de Stichting 4Daagse. De Vereniging Gouden-Kruisdragers is een internationale vereniging van 3400 leden uit 21 landen die allen tienmaal of (veel) vaker de Vierdaagse met succes hebben volbracht. Als gesprekspartner van de Stichting 4Daagse behartigt de vereniging de belangen van haar leden en propageert zij haar verbondenheid met het evenement de Vierdaagse.

Bestaansrecht

Tijdens de overhandiging van de cd verklaarde voorzitter Leonie Vink: “Zonder Vierdaagse zou de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse niet kunnen bestaan, Wij danken er ons bestaansrecht aan en wij lopen – letterlijk en figuurlijk – inmiddels ook al 65 jaar mee.” In de zoektocht naar een passend jubileumcadeau lag de keuze voor muziek voor de hand, omdat de Vierdaagse onlosmakelijk verbonden is met muziek. Op en langs de route is het omlijst met muziek.

Via Facebook werd de GKD-leden gevraagd wat voor hen de kern is van de Vierdaagse. De reacties die hierop binnenkwamen vormden de input waarmee Paul de Graaf aan de slag ging. Hij heeft de reacties vertaald in een vlot, eigentijds nummer. Het resultaat is een nummer dat precies weergeeft waar het bij de Vierdaagse om draait: vriendschappen, verhalen en jezelf overwinnen.

Online

Foto gemaakt door: Floor van Sambeek.