Op 12 april was de feestelijke opening van de Bibliotheek De Biezantijn in Nijmegen West. Wethouder Bert Velthuis was aanwezig voor de officiële opening en benadrukt het belang van de bibliotheek: “De bibliotheek draagt er enorm dat iedereen dezelfde kansen krijgt in de maatschappij.”

Deze 22ste bibliotheek van de Bibliotheek Gelderland Zuid richt zich in het bijzonder op nieuwe media. Voor jongeren zijn er workshops om apps, games of websites te ontwikkelen, ouderen kunnen er terecht voor een eerste kennismaking met computers en tablets. Tijdens de drukbezochte opening kreeg jong en oud vast een voorproefje van alle mogelijkheden.

Ook Wethouder Velthuis kon direct aan de slag met nieuwe media. Om de bibliotheek te openen ging hij in een speciaal virtueel reality-spel op zoek naar een boek. Zodra hij het boek gevonden had, was de bibliotheek officieel geopend.

Foto gemaakt door: Marcel Krijgsman