‘Waarom bent u dichter geworden?’ Wanneer schrijft u het liefst?’ Op dinsdag 12 april stellen kinderen uit Nijmegen en omgeving in de VERS Talkshow allerlei vragen aan Ted van Lieshout. Op zijn beurt interviewt hij de kinderen over hun zelfgeschreven gedichten. Tussen de interviews door dragen  jonge ‘dichters’ hun mooiste zelfgeschreven gedichten voor. Een deskundige selecteert zes finalisten die doorgaan naar de grote VERS finale op 31 mei in Amsterdam. De VERS Talkshow vindt plaats in Theater LUX (Mariënburg 38-39) en begint om 13.30 uur.

VERS Talkshow

In de VERS Talkshow gaat Van Lieshout aan tafel met kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen de Jacobusschool, de Kameleon, de Geldershof en de Wieken. In de afgelopen weken kregen meer dan 150 kinderen poëzieles van docenten van School der Poëzie en schreven een eigen gedicht. 21 kinderen zijn geselecteerd om hun gedicht voor te dragen in de VERS Talkshow. Tussen de voordrachten en gesprekken door wordt het publiek getrakteerd op een optreden van urban dance group Turn it Loose. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord. De jury bestaat uit Ted van Lieshout, Frouke Arns, stadsdichter van Nijmegen en Kees Meulendijks, projectmedewerker Bibliotheek Gelderland. VERS in Nijmegen wordt samen met De Bibliotheek Gelderland Zuid georganiseerd. Voor kinderen die na VERS de smaak te pakken hebben, volgt er op 17 april een gratis workshop en open podium in de Bibliotheek De Mariënburg voor kinderen die van dichten houden. Schrijf je in via hvdl@obgz.nl en stuur meteen een gedicht mee.

Ted van Lieshout
Ted van Lieshout is een echte duizendpoot: hij schrijft gedichten, verhalen, boeken over kunst, liedjes voor tv, toneelteksten en prentenboeken. In 2009 ontving hij de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2010 kreeg hij als eerste de Willem Wilmink-prijs, de prijs voor het beste kinderlied. En in 2012 mocht hij de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel in ontvangst nemen voor zijn blokgedichten in Driedelig paard. In 2014 werd Van Lieshout internationaal onderscheiden met de nominatie voor ‘de kleine Nobelprijs’, de Hans Christian Andersen Award. Boer Boris gaat naar zee was Prentenboek van het jaar 2015.

VERS Talkshow bijwonen?
Publiek is van harte welkom. De toegang is gratis. Wél even reserveren via School der Poëzie. Telefoonnummer: 020-330 78 17 of email: info@schoolderpoezie.nl.

Foto gemaakt door: Ben Kleyn.