Europese nominatie voor D66-raadslid Kristie Lamers

D66-raadslid en vice-voorzitter van de Nijmeegse gemeenteraad Kristie Lamers is genomineerd voor een prijs van de liberale fractie in het Europees Parlement. Het gaat om de prijs ‘Most Effective EU Ambassador’ voor haar inzet voor grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland. Zo bedacht Lamers samen met de Radboud Universiteit een project om samenwerking tussen Duisburg en Nijmegen te verbeteren.

Blij verrast
Lamers is blij verrast door de nominatie. ‘D66 zet zich vol in om de positie van Nijmegen aan de grens met Duitsland beter te benutten. Bijvoorbeeld als het gaat om de arbeidsmarkt, over onderwijs of om kennisdeling tussen de gemeente Nijmegen en gemeenten over de grens: we moeten de kansen in Duitsland nog veel beter leren benutten.’ Ze vindt het ook heel bijzonder dat haar werk om die verschillen te verkleinen en de samenwerking te verbeteren tot in Brussel is doorgedrongen.
 
Extra stimulans
Lamers is voorgedragen door het landelijk partijbureau van D66 en neemt het op tegen andere liberale politici uit de hele Europese Unie. Maandag 25 april wordt bekend of Lamers de trofee binnenhaalt. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in Brussel. ‘Het zij heel eervol zijn om deze prijs ook nog eens te winnen. Dat zou een extra stimulans zijn om me in te zetten voor betere en intensievere samenwerking met Duitsland’, aldus het D66-raadslid.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.