Wie het station van Arnhem uitloopt, kijkt tegen een enorme muurschildering van Eric de Noorman aan, een creatie van tekenaar Hans G. Kresse. Woningbouwcoöperatie Talis gaat onderzoeken of er een Nijmeegse tegenhanger kan komen, met een enorme afbeelding op het Taliagebouw bij station Nijmegen, beter bekend als de studentenflat boven het nieuwe Doorroosje.

Mogelijke kunstenaars
Overwogen wordt de bekende Nijmeegse stripfiguur DirkJan, van tekenaar Mark Retera, op de gevel te plaatsen. DirkJan is ontstaan in 1989 toen Retera nog studeerde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en verscheen in het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS). In 2005 werd DirkJan bijna verkozen tot Grootste Nijmegenaar Aller Tijden. Andere mogelijke illustratoren zijn Marq van Broekhoven -bekend van Peer de Plintkabouter- en het nieuwe, Nijmeegse talent Joris Moore, die onlangs een prijs won bij de Inkspot cartoonwedstrijd in Dudok te Arnhem.

Stedelijke verkiezing
Met de muurschildering wil Talis de reiziger die in Nijmegen aankomt en het station verlaat, confronteren met een typisch Nijmeegs beeld. Net als in Arnhem zul je niet om de metershoge tekening heen kunnen. Middels een stedelijke verkiezing zal bepaald worden welke beeltenis op de toren zal komen te prijken. Bewoners van Nijmegen kunnen binnenkort via de bekende Nijmeegse uitgaanssite ugenda.nl hun stem uitbrengen op hun favoriete tekening.