Opnieuw werpen Jules van Hessen en Het Gelders Orkest een fascinerende blik op een grote meester. Op 24, 28 en 30 april wordt in Arnhem, Utrecht en Nijmegen Dvoráks “Uit de nieuwe wereld” ontrafelt.

Aan de hand van verrassende anekdotes vertelt Van Hessen het verhaal achter Dvoraks Negendesymfonie. Voor de pauze deelt Maestro Jules boeiende wetenswaardigheden over de symfonie. Wat heeft Dvoráks Negende met jazzmuziek te maken? En wat is er zo Chinees aan zijn muziek? De tubapartij is uniek. Waarom? Het orkest laat ter ondersteuning live fragmenten horen.

Na de pauze: ogen dicht en genieten van de complete uitvoering van het meesterwerk! Heeft u ook een vraag over Dvorák en/of zijn Negende symfonie? Mail deze dan naar marketing@hetgeldersorkest.nl. Wellicht wordt uw vraag beantwoord tijdens een van de concerten. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.

Foto gemaakt: Christine van Blitterswijk