Het nieuwe Nijmeegse rivierpark in de Waal heeft op Tweede Paasdag (28 maart 2016) veel te bieden voor jong en oud. Overdag zijn er op de nevengeul van de Waal diverse watersporten te zien. Daarnaast zijn er onder andere rondleidingen en bootcamps; kinderen kunnen paaseieren zoeken of meedoen met creatieve activiteiten op de festivalmarkt. ’s Avonds zet een spectaculaire voorstelling de Spiegelwaal vol in het licht. Alle Nijmegenaren en andere belangstellenden zijn welkom om de openingsdag en -avond van het rivierpark mee te beleven.

Na drie jaar graven en bouwen aan de dijkverlegging is het zover: het project ‘Ruimte voor de Waal’ is klaar en Nijmegen heeft een uniek rivierpark met een stadseiland in de Waal. Op 28 maart kan iedereen kennismaken met dit nieuwe gebied in het hart van de stad. Hoogtepunt in het programma is de filmische watershow op de Spiegelwaal (aanvang 20.30 uur, te zien vanaf de kade Lentse Warande). De Franse lichtkunstenaars van Les Orpailleurs de Lumière vertellen in de voorstelling ‘AquaNimma’ hoe Nijmegen de strijd met het water heeft weten om te buigen tot nieuwe kansen voor de stad en robuuste bescherming voor volgende generaties. Een klein meisje en haar opa gaan voorop in dit grootse avontuur.

Programma:

12.00 – 17.00 uur

Festivalmarkt ‘Wij Zijn Nijmegen’ (Bastion onder de Waalbrug)

Paaseieren zoeken (Waalstrand)

Watersport (Spiegelwaal)

Fitness / bootcamp (Kade Lentse Warande)

Expositie cultuurhistorie & film ‘Nijmegen omarmt de Waal’ (Dorpsschuur Lent)

Aanvang 20.30 uur

AquaNimma, filmische licht- en watershow (Kade Lentse Warande / Spiegelwaal)

Bezoekers van het dag- en avondprogramma wordt aangeraden om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Op het eiland is geen gelegenheid om auto’s te parkeren; de parkeergarages in de binnenstad (oa. Kelfkensbos) zijn beschikbaar en op loopafstand. Het project ‘Ruimte voor de Waal’ maakt deel uit van het landelijke programma ‘Ruimte voor de Rivier, dat als doel heeft het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen hoogwater.

Meer informatie op www.nijmegen.nl.