Een 20-jarige jongeman uit Nijmegen is tijdens een rondje hardlopen in stadspark de Berendonck in Wijchen, zaterdag 5 maart tussen 13.45 en 14.15 uur, bedreigd met een mes. De dader maakte deel uit van een groepje van drie. Zij hadden twee scooters bij zich. De politie is op zoek naar getuigen en heeft een redelijk goed signalement van het drietal.

Het 20-jarige slachtoffer had hardgelopen en liep net even uit te hijgen en had zijn tempo teruggebracht naar wandeltempo. Op het bruggetje wat hoort bij de Weg ter Horst liet de kleinste van de drie hem struikelen. Als reactie hierop gaf de 20-jarige Nijmegenaar hem een duw. Hierop pakte een ander van het drietal die een nogal stevig postuur had, een mes uit zijn tas en dreigde daarmee. De 20-jarige Nijmegenaar schrok hier hevig van en rende weg. Hij belde thuis direct de politie.

De signalementen van het drietal

De signalementen van het drietal

De kleinste van drie;

 • Normaal postuur
 • Ongeveer 1.75 lang
 • Geen bril, baard of snor
 • Zwart petje
 • Zwarte jas
 • Spijkerbroek

De dikke jongen met het mes;

 • Dik fors postuur
 • Ongeveer 1.80 lang
 • Heel kort zwart stekelig haar
 • Stoppelbaardje
 • Zwarte jas
 • Spijkerbroek
 • Nektasje

De langste jongen die verder passief was;

 • Normaal postuur
 • Ongeveer 1.85 lang
 • Geen bril baard of snor
 • Zwart petje
 • Bruin-beige jas
 • Donkere broek

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (2016111187)