De politie heeft vrijdagavond in de Sikkelstraat in Nijmegen een kleine hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De 50-jarige bewoonster is aangehouden. Zij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat een getuige meldde dat er werd ingebroken. De getuige had gezien dat er twee personen over de muur waren geklommen.

Onderzoek ter plaatse wees uit dat er inderdaad was ingebroken. De inbrekers waren er vandoor gegaan. In de kelder van de woning werd een kleine kwekerij aangetroffen van zo’n vijftig planten. Ook werd illegaal stroom afgenomen. De bewoonster die op het moment van de inbraak niet thuis was, kon even later alsnog worden aangehouden. De kwekerij werd ontruimd en de politie nam de vrouw mee naar het bureau voor verhoor en maakte proces-verbaal op.